Hoi, ik ben Sam! 

Wij van SamSam Veiling vinden het belangrijk een steentje bij te dragen aan een betere samenleving. Zoals jullie misschien al weten schenken wij daarom maandelijks een bedrag aan een gekozen goed doel. Dit doen we door elk product te voorzien van een maximumprijs. Wanneer een winnend bod deze maximumprijs overschrijdt, schenken wij het verschil aan het goede doel! Zo proberen wij een win-win situatie voor iedereen te creëren.  

Voor de maanden november-december hebben wij gekozen voor "VZW Het Clownshuis". Ik stel jullie met veel plezier dit prachtig initiatief voor:

De missie van het Clownshuis

Het Clownshuis vzw biedt langdurig zieke kinderen zorgeloos plezier, humor en magie via een volledig gratis website. Ze kunnen er terecht voor ontspanning met een webcamclown, filmpjes en een clownsblog.

Wat doet het Clownshuis?

De website is het virtueel huis waar clowns wonen. Langdurig en/of ernstig zieke kinderen kunnen de clowns gratis contacteren voor een persoonlijke interactieve sessie:

  • de kinderen kunnen in de agenda van de clown een moment prikken waarop ze willen webcammen met de clown. Momenteel heeft het Clownshuis een 20-tal 'vaste klanten' in de leeftijdscategorie van 4-12 jaar.
  • elk kind is anders en zo ook het “spel” dat ontstaat tussen kind en clown. De clown speelt in op de situatie en op de reacties van het kind en zo wordt ieder spel persoonlijk.
  • de “webclowns” zijn professionals; ze zijn degelijk opgeleid en hebben ervaring in het werken met langdurig zieke kinderen.
  • “Het clownshuis vzw” is ervan overtuigd dat de kracht van humor in het herstel en/of acceptatie van ziekte van niet te onderschatten belang is. Humor brengt relativering, rust, positieve energie, …
  • De vzw doet haar best om alle langdurig zieke kinderen te bereiken. Op de website staan ook filmpjes (die de vzw zelf maakt) en een clownblog.

Huisbezoek

De ouders van langdurig zieke (en ook palliatieve) kinderen kunnen een aanvraag doen om de clowns bij hun kind thuis te laten langskomen. Voorwaarde is dat er reeds contact geweest is tussen de clowns en het kind via de webcam en dat er een overleg plaatsvind vooraf om de verwachtingen, het aanbod, de context, ... door te spreken. Ook dit aanbod is gratis.

Het Clownshuis Op Wielen

Clown Loesje gaat met haar caravan naar de klas van het langdurig zieke kind. De klas wordt getrakteerd op een stukje clownesk poppentheater in de caravan. In ruil maken de kinderen van de klas cadeautjes voor het zieke kind. Loesje neemt de cadeautjes daarna mee naar het kind thuis en geeft ze af op haar eigen magische stuntelige manier. Deze actie is volledig gratis zowel voor het kind als voor de school. Het doel is het sociale contact tussen het kind en de klas terug een beetje te herstellen.